GRÀFICS Més de 1.200 denúncies el primer mes de l'estat d'alarma

El dia que més en va interposar la Policia Municipal de Sabadell van ser 87

Un dels vehicles de la flota de la Policia de Sabadell
Un dels vehicles de la flota de la Policia de Sabadell | Albert Hernàndez
16 d'abril del 2020
Actualitzat el 24 d'abril a la 13:11h
El passat 14 de març entrava en vigor l'estat d'alarma, decretat pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Això suposava, entre d'altres coses, el confinament de la població i en cas desobeir l'ordre, si no està justificada per alguna de les exempcions, es tradueix en unes multes de fins a 30.000 euros. Doncs, la Policia Municipal de Sabadell, fins aquest dimarts, ha interposat 1.240 sancions. 

Això vol dir que, de mitjana, cada dia se n'han registrat quasi 39. I tenint en compte, que la primera no va arribar fins 24 hores més tard que Sánchez activés l'estat d'alarma. Va ser el diumenge, 15 de març. La persona denunciada estava reunida amb d'altres i no va atendre el requeriment policial. Aquell mateix dia es va tancar amb tres sancions més. 

En els 18 dies de març d'aquesta situació excepcional, s'han acumulat 647 multes, cosa que rebaixa la mitjana a 36 diàries. Tanmateix, en aquest període s'han produït, fins al moment, el major nombre, els dies 22 i 21 de març, amb 87 i 79, respectivament.
 
 
Només quatre dies després que s'interposés la primera denúncia, se superava el centenar. I el mes de març es tancava amb 16 que suposava que hi hagués un total de 647. 

Abril s'encetava, i en la tònica que s'havia iniciat el passat 15 de març, amb tres denúncies. De fet, és, fins al moment, la xifra més baixa. Però ha estat un miratge, perquè en aquest quart mes de l'any no han baixat de la vintena i fins aquest dimarts se n'han comptabilitzat 593.
 
 
D'aquesta manera, de mitjana, el cos policial sabadellenc ha sancionat una mica més de 42 persones a l'abril. El passat dia 10 es va superar el miler de multes, coincidint, juntament amb el dia següent, els dies amb major nombre: 70 i 72, respectivament.