L'Alliance aposta per consolidar els vermuts, el cinema i el microteatre

La nova programació recupera les presentacions de poesia que no es feien des de fa tres anys | També s'atreveix amb una mostra sobre escultures i repeteix èxits com el cicle Cercles o el Converses

Norma Vidal
23 de setembre del 2015
Actualitzat a les 11:37h
Hélène Vietti, programadora cultural de l'Alliance Française, durant la roda de premsa de presentació de la temporada
Hélène Vietti, programadora cultural de l'Alliance Française, durant la roda de premsa de presentació de la temporada | Albert Segura

La nova temporada de l'Alliance Française arriba amb la voluntat de consolidar algunes de les innovacions de la passada temporada com els dilluns de cinema en versió original, la mostra de microteatre i lectures dramatitzades o els vermuts filosòfics dels caps de setmana. Així ho ha assegurat la responsable de la programació cultural del centre, Hélène Vietti, que també ha explicat que enguany es recuperaran els recitals de poesia i també s'oferirà per primer cop una exposició d'art escultural. 

"La nostra intenció és consolidar el que ja vam començar l'any passat", ha explicat Vietti que ha dit que el cinema dels dilluns es mantindrà amb pel·lícules en versió original subtitulades i també el Cicle de Cinema Francés que s'organitza conjuntament amb el Cineclub durant el mes d'octubre. Així, ha indicat que alguns dels títols que podran veure's en aquest cicle són Com una imatge, d'Agnes Jaoui; Girlhood, de Celine Sciamma; Per tots els gustos, de Jaoui o Chroniques d'une Cour de Récré, de Bahim Fritah. 

A banda, el centre tornarà a apostar pels vermuts filosòfics els dissabtes que segons la responsable de l'Alliance "funcionen molt bé" i també es durà a terme la segona edició del Mostra't, un cicle dedicat al microteatre i les lectures dramatitzades que es farà durant el mes de març. 

Vietti també ha posat de relleu que enguany es recuperaran les presentacions de poesia i poetes de la mà de Maria Antònia Massanet, llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada; Jordi Valls, poeta i assagista i Xavier Zambrano, llicenciat en Filologia anglesa i traductor. 

Escultures a l'Alliance

En el camp de les arts visuals, destaca la mostra que ha donat el tret de sortida a la temporada Mirades a Kato Zakros, d'Assumpció Oristell, on presenten deu peces de format mitjà gran inspirades en el petit port de Zakros a l'illa de Creta i que va acompanyada de poemes de Michel - George Bernard.

Així mateix, i com a novetat per l'Alliance, a partir del mes de febrer el centre acollirà una proposta basada en l'art escultòric de petit format a càrrec de Glòria Massana, Michelle Heon i Gilles Morissette (originaris de El Quebec). "Es una novetat important perquè per un tema d'espai mai havíem comptat amb una mostra d'escultors", comenta Vietti que explica que es tracta de peces de mida reduïda fetes amb paper i teixit. 

Altres clàssics que també tornaran a repetir-se són el cicle Cercles que durant el mes de juny oferirà concerts al patí de l'Alliance o el Converses, amb personatges reconeguts i que presentaran Roger Escapa i Ricard Ustrell. Alhora seguirà l'oferta de cursos a l'Ateneu de l'Alliance i l'equipament tornarà a col·laborar amb La Nit dels Espais d'Art que tindrà lloc al maig.