Tauletes i wifi gratis: Sabadell lluitarà contra la bretxa digital de l'alumnat

L'Ajuntament complementarà l'oferta de dispositius telemàtics de la Generalitat "dins les possibilitats pressupostàries"

La Generalitat ha anunciat la distribució de 22.000 dispositius de connexió a Internet
La Generalitat ha anunciat la distribució de 22.000 dispositius de connexió a Internet | Juanma Peláez
NacióSabadell
14 d'abril del 2020
Actualitzat el 15 d'abril a les 9:20h
L'Ajuntament de Sabadell facilitarà tauletes i connexió a Internet a l'alumnat de la ciutat per lluitar contra la bretxa digital. En aquest sentit, quan aquesta necessitat no estigui coberta pel Departament d'Educació de la Generalitat, el consistori complementarà "dins les possibilitats pressupostàries" l'oferta de dispositius telemàtics.

L'administració local ha iniciat avui una ronda de trucades als equips directius de les escoles de primària per conèixer el seu pla de treball i interessar-se per les seves necessitats. L'objectiu és conèixer si hi ha o no alumnat amb dificultats per connectar-se i poder fer un seguiment virtual del curs.

La Generalitat, com a administració competent en aquest àmbit, ha anunciat la distribució de 22.000 dispositius de connexió als alumnes que no en tenen que es rebran a partir del dia 20 d'abril. En aquesta primera onada, es prioritza l'alumnat que cursa estudis de 6è de primària, 4t d'ESO, batxillerat i cicles formatius. Una decisió electiva en tractar-se de cursos on es canvia d'etapa educativa i on s'atorga títol acreditatiu a l'alumne.

Per altra banda, l'Ajuntament demanarà al Departament d'Educació packs de material escolar per als alumnes que no en tinguin. També es demanarà autorització per accedir als centres educatius i agafar material per tal de destinar-lo a infants que no poden comprar-ne, garantint que tothom segueixi el curs escolar "en condicions d'equitat".