La Síndica avisa de «les quasi inexistents» condicions de seguretat a residències de Sabadell

Qualifica de "crítica" la situació que es viuen en particular als centres de la gent gran

Treballs de desinfecció en una residència de la gent gran
Treballs de desinfecció en una residència de la gent gran | Juanma Peláez
NacióSabadell
13 d'abril del 2020
La Síndica de Greuges de Sabadell, Eva Abellan, ha fet repàs de les “principals” queixes que ha rebut relacionades amb la Covid-19 i en aquest sentit ha indicat “les quasi inexistents” condicions de seguretat amb les quals es troben les residències de la gent gran i de persones amb discapacitat. Com també “la mala informació” que reben les famílies dels usuaris.

En relació als centres de les persones de la tercera edat ha qualificat de “crítica” la situació, “amb falta de personal, amb gent gran aïllada de les seves famílies i sense el suport suficient de l’administració”. Malgrat que ha traslladat la problemàtica a la Regidoria d’Acció Social i al Síndic de Greuges de Catalunya, ha admès que es “necessita un pla de xoc” amb totes les administracions davant “la gravetat” del moment que es viu.

També ha reclamat un servei públic d’acompanyament a les persones que han perdut “un ésser estimat” a causa de la pandèmia.

Una altra de les queixes que ha recollit ha estat “la dificultat” per accedir a tràmits amb l’administració local a causa del confinament, concretament a temes vinculats amb la hisenda pública i el servei d’atenció ciutadana. Tanmateix, i com ha apuntat, uns aspectes que “semblen” s’han arreglat.