L'Hospital Temporal Vallès Salut, enllestit per rebre pacients

Comptarà amb 300 professionals i 210 llits i amb un capacitat màxima de 225

Els llits, preparats per rebre pacients
Els llits, preparats per rebre pacients | Juanma Peláez
09 d'abril del 2020
Actualitzat a les 21:17h
Tal com estava previst. Aquest divendres l'Hospital Temporal Vallès Salut, que s'ha construït a la pista coberta d'atletisme aquests últims dies, ja pot rebre pacients. Així ho ha dit la directora executiva del Vallès Occidental del CatSalut, la doctora Núria Serra. El complex esportiu s'ha habilitat com si fos "una planta hospitalària". 

Compta amb tots els elements per acollir usuaris "aguts, estables i no greus", ha puntualitzat la directora assistencial de l'Hospital Temporal Vallès Salut, Pepi Rivera. Aquells que "tinguin un mal pronòstic o passin a ser crítics o semicrítics, no vindran", ha afegit i ha seguit l'explicació, "aquí hi haurà aquells que necessitin estabilització, infectats per la Covid-19". 

L'hospital de campanya estarà coordinat amb el Taulí i rebrà el suport d'aquest, perquè es podrà accedir als historials i, a més, es faran ecografies. També hi haurà sales de reanimació "per si sorgeixen problemes", així com "cuidats pal·liatius", ha apuntat Rivera, ja que "s'han de preveure totes les possibilitats", perquè "l'evolució d''una malaltia pot ser incerta". Tot i així, ha deixat clar que aquest "no és l'objectiu".

Més de 200 llits 

Té 210 llits i amb una capacitat màxima de 225, dividits en 15 cubicles, amb 14 llits cadascun. En aquest espai adaptat s'espera que hi treballin 300 professionals, dels quals entre 115 i 120 faran el torn de matí, que s'han format prèviament en diferents àmbits. Rivera ha dit que funcionarà "com un únic hospital", en coordinació amb el Taulí.

La part inferior, on s'ha habilitat el menjador i una àrea de descans Foto: Juanma Peláez


A més, a la part inferior, just a sota del tartan, s'han muntat dos espais: un menjador i una àrea de descans per als professionals que vinguin a treballar. 

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, s'ha mostrat contenta i ha agraït la feina duta a terme aquest dies per tot el personal: l'exèrcit espanyol, Bombers, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), plantilla municipal i empreses privades.