Joves en atur repararan prop de 750 bancs de fusta en mal estat

L’actuació es portarà a terme fins a finals d’any | Hi prendran part fins a 20 joves diferents amb contracte laboral

Redacció
22 de setembre del 2015
Actualitzat el 24 de setembre a les 8:53h
Una brigada integrada per joves aturats s'encarregarà de reparar prop de 750 bancs de fusta distribuïts a diferents punts de la ciutat. L’actuació ha començat als barris de la Concòrdia i Eixample i té per objectiu realitzar les reparacions necessàries, adequar-los i millorar la seva protecció davant futures inclemències del temps. 

La feina la desenvoluparan joves d’entre 19 i 29 anys participants en programes per a persones en atur gestionats pel Vapor Llonch, emmarcats dins el Pla de Treball als Barris del Ripoll i del Districte 6è subvencionats per la Generalitat. 

Els primers bancs que s’han reparat han estat els de la plaça Montserrat Roig i els de la Via Alexandra. Algunes de les places on es treballarà en la millora dels bancs els propers dies són: plaça de Joan Morral, parc del Taulí, plaça de l’Assemblea de Catalunya, plaça de Picasso i plaça de Xavier Sanahuja, entre d’altres. 

"Malauradament, els darrers temps diferents elements del mobiliari de Sabadell no han tingut el manteniment oportú. Des del 2010 l’anterior govern de la ciutat no ha realitzat cap despesa de manteniment en aquest sentit, de manera que aquests s’han anat degradant fins a l’estat actual, on calculem que hi ha 750 bancs de fusta en mal estat", ha explicat el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.

Guerrero ha destacat que “les tasques es fan a través d’un pla d’ocupació que permetrà aprendre un ofici a aquestes persones" i ha dit que l'objectiu és que serveixi per obrir noves oportunitats en el camp laboral, al mateix temps que es realitza una millora a la ciutat. 

Accions envers els joves 

Seran fins a 20 joves diferents amb contracte laboral fins desembre els que participin en aquesta acció. De manera periòdica, s’anirà canviant els integrants de la brigada per a què tots els joves puguin incrementar el seu aprenentatge alternant aquesta tasca amb altres feines de manteniment a la ciutat.

En aquest sentit, també està previst que facin feines de pintura a equipaments municipals com el centre d'esplai La Baldufa al barri de Can Puiggener o el Centre de Promoció Empresarial al costat de Fira Sabadell. 

Alguns d’aquests joves no tenien experiència prèvia com a pintors i han fet una acció de formació integrada de manteniment d'equipaments entre el març i l’agost, on han après les principals tècniques i conceptes bàsics de la pintura i també de la construcció i la jardineria. Un cop finalitzada la formació, els joves han signat aquest setembre un contracte laboral de 4 mesos per fer tasques de manteniment a equipaments municipals i a la via pública. 

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, disposa d’un pla d’actuació dissenyat específicament per millorar les expectatives professionals de les persones menors de 30 anys i impulsar el descens de l’atur entre aquest col·lectiu. Més de la meitat de les accions són de llarga durada, com per exemple cursos. Un element clau i d’èxit d’aquestes activitats és la coordinació amb les empreses i també el suport amb els gremis de la ciutat.