El Taulí acollirà una gran UCI amb capacitat de fins a 217 llits i que podrà donar suport a altres hospitals catalans

L'ampliació es farà de forma "progressiva" i "en funció de les necessitats que es vagin presentant"

NacióSabadell
06 d'abril del 2020
Actualitzat el 09 d'abril a les 0:34h
L'hospital Parc Taulí de Sabadell.
L'hospital Parc Taulí de Sabadell. | ACN
L'Hospital Parc Taulí acollirà una gran UCI, amb una capacitat de 217 llits addicionals, que podria donar suport a hospitals de tot Catalunya, si la situació de crisi ho requereix. El nou dispositiu s'ubica a les dues plantes de recent construcció sobre l'actual bloc d'Urgències i també a la tercera planta de l'edifici Santa Fe. L'ampliació es farà de manera "progressiva i segons les necessitats que es vagin presentant", segons han apuntat els responsables del centre.

Tal com va avançar NacióSabadell, en les properes hores s'obriran els 80 primers llits, i en una segona fase, a mitjan o finals de setmana, se n'habilitaran 81 més. La resta, un total de 56, es posaran en marxa només si és necessari. En les darreres setmanes el centre sanitari ja ha triplicat la seva capacitat d'UCI, passant dels 31 llits que té en aquesta unitat i a semicrítics a 85.

Aquest augment de places s'ha pogut dur a terme adaptant la zona de semicrítics, els hospitals de dia de Cardiologia, Pneumologia i Oncologia, i la primera planta de l'edifici principal. Actualment, un 85% dels espais d'hospitalització del Parc Taulí estan destinats a pacients amb coronavirus. A l'edifici principal, els únics espais reservats a pacients amb d'altres patologies són la tercera planta, on es troba Ginecologia, Obstetrícia, i Pediatria, i la setena, destinada a hospitalització de Salut Mental.

Els altres pacients sense coronavirus estan ubicats majoritàriament a l'edifici VIIè Centenari,a l'Hospital Quirónsalud del Vallès i a l'Hospital General de Catalunya. El Parc Taulí disposa també de 198 llits a l'Hotel Verdi, on s'estan derivant pacients COVID més lleus, i que compleixen uns determinats requisits d'autonomia.

De manera paral·lela, el 10 d'abril també està previst que entri en funcionament l'hospital temporal Vallès-Salut, a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, a Sant Oleguer, amb 210 llits destinats a hospitalització convencional.