Un centenar de pacients i una quinzena d'altes: la primera setmana com a hospital de l'Hotel Verdi

També ha acollit una vintena de persones no infectades per la Covid-19

L'aspecte d'una habitació de l'hotel
L'aspecte d'una habitació de l'hotel | Hospital Parc Taulí
NacióSabadell
06 d'abril del 2020
Actualitzat el 09 d'abril a les 0:38h
Aquest diumenge ha fet una setmana que es va conèixer que el Gran Hotel Verdi de la ciutat acollia pacients derivats de l'Hospital Parc Taulí a les seves habitacions -en té un total de 172-. En aquests set dies, la instal·lació hotelera ha auxiliat un centenar de persones. Dels 22 inicials ha arribat aquests 100 i s'han donat una quinzena d'altes.  

Això vol dir un creixement de 78 persones, una mitjana d'una desena diària, però no ha estat ben bé així. De fet, 24 hores després de rebre pacients va passar de 22 a 17. 

A partir del passat dimarts, però, ja va fer un creixement, vuit pacients més que dilluns, un dia més tard en sumava uns altres deu i dijous es doblava aquesta xifra. Abans del cap de setmana, l'hotel en tenia 64 i passat aquest ha arribat fins al centenar. 

A més, durant la setmana passada també va registrar persones que no estaven infectades per la Covid-19. Entre dimecres i divendres n'havia acollit deu, cinc i set, respectivament.

Cal recordar que els pacients derivats a l'Hotel Verdi han de ser autònoms, presentar una estabilitat clínica i no requerir d'oxigen.