Membres de la PAHC demanen l'aplicació de la ILP contra els desnonaments

Un centenar d'activistes han entregat un document al jutge degà de Sabadell per demanar l'entrada en vigor d'aquesta normativa

Norma Vidal
22 de setembre del 2015
Actualitzat a les 15:43h
Els activistes de la PAHC s'han apropat fins el Jutjat de Sabadell per entregar un document reivindicatiu
Els activistes de la PAHC s'han apropat fins el Jutjat de Sabadell per entregar un document reivindicatiu | Norma Vidal

Un centenar d'activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC) han participat aquest dimarts en una acció per exigir que s'apliquin tots els punts de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra els desnonaments i la pobresa energètica aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 23 de juliol. Cada participant ha entregat un document al jutge degà de la ciutat perquè intercedeixi i contribueixi a la seva entrada en vigor.

El text demana al jutge degà que convoqui una Junta de Jutges que inclogui com a punts de l'ordre del dia l'entrada en vigor d'aquesta llei, així com de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. Alhora també sol·licita que vetlli pel seu compliment i es promogui la suspensió dels procediments d'execució hipotecaria o desnonaments per impagament fins que el demandant o executant no ofereixi una solució de lloguer social. 

"És una mesura de pressió perquè ens trobem amb què els desnonaments no s'aturen", explica Debora Serrrano, portaveu del col·lectiu que adverteix que en el que va de setembre a la ciutat de Sabadell la PAHC ja ha hagut d'intervenir per aturar una desena de cassos. "Són desnonaments que arriben sense que els executants o demandants hagin plantejat cap solució i això amb la ILP no passaria", comenta. 

Serrano ha recordat que la Plataforma ha donat un "marge de confiança" al nou govern municipal però ha advertit que la seva pressió sobre l'administració local seguirà sent "igual o més elevada que abans". Amb tot ha explicat que l'Ajuntament ha agafat alguns cassos urgents per tractar-los en la primera taula sobre l'habitatge.