Alstom contribueix a facilitar material sanitari i imprimeix nous productes en 3D

Està subministrant a hospitals de l'àrea metropolitana màscares, respiradors mecànics i obridors de portes

Màscara sanitària dins d'una impressora 3D
Màscara sanitària dins d'una impressora 3D | Alstom
NacióSabadell
31 de març del 2020
Actualitzat a les 9:52h
El hub d'impressió 3D d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda està coordinant les iniciatives que, com a grup, es duen a terme per utilitzar aquesta tecnologia en la lluita contra la Covid-19. Els enginyers i desenvolupadors estan posant en marxa diferents iniciatives per a la fabricació de material sanitari, disseny de noves solucions i subministrament de consumibles per a impressores 3D.

Pel que fa a la producció de peces, des de la setmana passada els equips d'Alstom, en coordinació amb la xarxa 3Dcovid19.org, estan fabricant viseres per a protectors facials i vàlvules per a respiradors, que s'estan lliurant a diferents hospitals de l'àrea de Barcelona. Els experts en disseny CAD de la planta de Santa Perpètua es troben, a més, treballant en noves solucions com ara un protector individual i portàtil per a les manetes de les portes i materials com, màscares amb materials antibacterians.

"L'objectiu és ajudar la comunitat sanitària mitjançant la fabricació de peces que compleixin els estàndards de qualitat i seguretat adequats", destaca Jaume Altesa, responsable del hub d'impressió 3D d'Alstom. "La impressió 3D ha cobrat protagonisme per la seva especial utilitat en la creació d'equips de protecció enfront del coronavirus, en utilitzar-se per a la fabricació d'equips que escassegen avui, com mascaretes facials, respiradors mecànics i fins i tot obridors de portes, entre d'altres", afegeix.