Els immigrants de Sabadell denuncien «falta d’aliments bàsics» a més de 150 famílies

L'Ajuntament garanteix que s'està treballant per atendre aquest col·lectiu, així com els sense sostre

Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona
Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona | Europa Press
30 de març del 2020
Actualitzat a les 10:09h
La Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès (FAIV) han denunciat que hi ha més de 150 famílies amb “falta d’aliments bàsics” i així li ho han traslladat a l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. Han assegurat que “no reben ajudes” de Serveis Socials, ni del Rebost Solidari.
 
L’entitat ha subratllat que va haver-hi el passat dissabte llars “que no sabien si rebrien alguna ajuda”, tot i haver posat la situació en coneixement del consistori sabadellenc. La FAIV ha recordat que la crisi actual, l’immigrant és “dels sectors més afectats”.
 
Ha proposat que es creï un consell de crisi de Sabadell, per tal que es pugui ajudar davant “el desbordament”, tal com ha assegurat els ha indicat es troba l’administració. Un mecanisme que contribueixi “ajudar” les problemàtiques que apareguin a la ciutat.
 
Proposta de la Crida
 
Precisament, la Crida per Sabadell ha fet el mateix suggeriment: crear una Taula de crisi, formada pel govern municipal; els portaveus de les diferents formacions; el delegat del Govern de la Generalitat, Juli Fernàndez; la Corporació Parc Taulí i entitats que es considerin “necessàries”.
 
La idea és que es pugui compartir tota la informació i prendre les decisions a diari “de la manera més col·lectiva”, com ara, del sector sanitari, l’atenció a les persones i col·lectius més vulnerables, persones sense sostre i neteja viària. L’objectiu, com ha recalcat, és “donar una resposta de ciutat”.
 
Farrés, en la compareixença virtual d’aquest diumenge, ha assegurat que en relació a les famílies immigrants desateses “ja se’ls està donant servei” i que estan en el “llistat”, mentre que la resta que encara no han estat contactades, arribarà “pels canals habituals”.
 
En quant a les persones sense sostre, ha garantit que a partir de dimarts l’alberg s’habilitarà per acollir aquest col·lectiu.