coronavirus

La pista coberta d'atletisme serà un hospital de campanya amb més de 200 llits

Acollirà pacients que necessiten atenció mèdica procedents de l'Hospital Parc Taulí i s'espera que en una setmana o deu dies estigui en funcionament

per Albert Hernàndez , Sabadell, 29 de març de 2020 a les 17:10 |
El muntatge de l'hospital de campanya | Ajuntament de Sabadell
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La pista coberta d'atletisme de Sabadell acollirà 214 llits de pacients que necessiten atenciío mèdica de l'Hospital Parc Taulí, que li permetrà alliberar aquests recursos i es pugui dedicar a UCI, tal com ha explicat l'alcaldessa, Marta Farrés, aquest diumenge, en una roda de premsa virtual. La finalitat és que el Taulí "pugui estar el millor preparat" per fer front a la pandèmia. 

Farrés ha calculat que en entre "set i deu dies" pugui estar en marxa, però que la prioritat és que "s'agilitzi tot el que es pugui". Hi estan treballant en el muntatge personal del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), de Metges sense Fronteres, del Departament de Salut i l'exèrcit. 


Crida de recursos humans i materials

L'hospital de campanya, que s'anomenarà hospital temporal Vallès Salut, tindrà uns recursos mèdics procedents del Servei Català de la Salut, però, de totes maneres, Farrés ha fet una crida perquè mentre es faci el muntatge, es pugui dotar tothom de "material de seguretat" com mascaretes i guants. En aquest sentit, ha interpel·lat clíniques privades, odontòlegs i "tota la gent que pugui aportar-ne". El punt per fer el donatiu és la comissaria de la Policia Municipal de Sabadell (carrer Pau Claris, 100). 


A més de recursos materials, també n'ha demanat d'humans per quan estigui operatiu. Ha reclamat a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques del Vallès "gent que pugui prestar servei", com ara, ha suggerit, estudiants "d'últim curs de Medicina i Infermeria". Farrés ha volgut destacar "l'entesa de totes les parts" per fer front al coronavirus, en referència a l'entesa que estan mostrant entre el Ministeri de Sanitat, el Departament de Salut, la Generalitat i l'Ajuntament de Sabadell per abordar la crisi sanitària a la ciutat i a la comarca. 

Aquests més de 200 llits se sumen a les 172 habitacions del Gran Hotel Verdi que el passat dimarts van passar a ser una extensió de l'hospital sabadellenc. 
 

 

Participació