VÍDEO i FOTOS Així és el dron que la Policia de Sabadell ja utilitza per garantir el compliment del confinament

L'aparell avisarà la policia de la presència de gent al carrer i incorpora un altaveu per emetre recomanacions

L'aparell és una cessió de franc d'una empresa especialitzada.
L'aparell és una cessió de franc d'una empresa especialitzada. | Policia Municipal de Sabadell
NacióSabadell
28 de març del 2020
Actualitzat a les 23:16h

Dies enrere aquest mitjà avançava que el comitè de seguiment diari de l'afectació del coronavirus a Sabadell havia decidit dotar de drons la Policia Municipal per assegurar el compliment de l'ordre de confinament per part de la ciutadania. Ara, el nou sistema ja està sent utilitzat pels agents.

Així doncs, mica en mica es van sabent detalls del nou mètode de vigilància i aquest dissabte s'ha conegut que el cos policial compta amb un d'aquests aparells, cedit de forma gratuïta per l'empresa especialitzada Droneless. Amb el nou sistema, es pretén sobrevolar zones  com grans parcs urbans, el Rodal i el riu Ripoll, entre d'altres.

 

Un agent policial controla el dron amb què vigilen la ciutat. Foto: Policia Municipal de Sabadell


L'aparell detecta la presència de persones a la via pública, cosa que la Policia pot rebre l'avís i desplaçar-se al lloc indicat per denunciar el fet, si fos precís. A més, incorpora un altaveu per fer difusió de les recomanacions pel confinament.

 

El dron detecta la presència humana al carrer i emet les recomanacions pel confinament. Foto: Policia Municipal de Sabadell


No és el primer municipi de la comarca que aposta per drons, per tal de garantir l'aïllament domiciliari de la població. 
Sant Cugat, el passat divendres, també va anunciar l'ús d'aquests estris, però en aquest cas per llançar missatges d'advertència.