La dada que demostra el seguiment de l'homenatge diari als sanitaris

Aigües Sabadell ensenya la notable baixada del consum a les 20 hores

L'homenatge als sanitaris del 'Hospital Parc Taulí
L'homenatge als sanitaris del 'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
NacióSabadell
27 de març del 2020
Actualitzat a les 11:13h
En aquestes gairebé dues setmanes de confinament, cada llar o família se les empesca per passar el temps, amb la introducció de rutines i combinar-ho amb teletreball i canalla, entre les moltes casuístiques que es produeixen a cada domicili. El que gairebé tothom coincideix és en una cita: les 20 hores. 

Un moment per sortir a la finestra o al balcó de casa per aplaudir la tasca que aquests dies estan duent a terme els sanitaris. Per les xarxes socials circulen vídeos i fotografies d'aquest instant diari. Hi ha perfomance en comunitats de veïns, com també la que van muntar els cossos de seguretat, el passat diumenge a les portes de l'Hospital Parc Taulí. Però, quin és el seguiment real d'aquesta iniciativa popular?

Aigües Sabadell ha intentat respondre aquesta qüestió, i ho ha fet amb dades. En una piulada, la companyia ha compartit el consum d'aquest bé per metre cúbic i minut. En la gràfica, clarament ascendent fins a les 20 hores, a partir d'aquest moment hi ha un notable i evident descens.  Són pocs minuts, justament el que s'allarga aquest repic de palmes. Però serveix per saber, per una banda, que a Sabadell s'agraeix la feina dels sanitaris i, per l'altra, que la gent, en la gran  majoria, es troba a casa.