Sabadell proposa fraccionar el lloguer d'abril dels habitatges públics

En el cas de naus i locals comercials es tractarà cada cas individualment

NacióSabadell
27 de març del 2020
Actualitzat a les 9:28h
Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona
Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona | Europa Press
L'Ajuntament de Sabadell ha proposar prorratejar en 18 mesos el lloguer del mes d'abril dels habitatges d'emergència social i protecció oficial de Vimusa. La finalitat de la mesura és "pal·liar" els efectes econòmics i socials derivats de l'estat d'alarma, decretat fa gairebé dues setmanes pel govern espanyol. 

Tot i així, tal com ha puntualitzat el consistori, si hi ha algun ciutadà que vol abonar la quota podrà fer-ho. En el cas de les situacions de vulnerabilitat i de pèrdua d’ingressos, i a petició de l'inquilí, es podrà valorar l’adequació, la reducció i el fraccionament dels imports del lloguer. Totes aquestes mesures es podran prorrogar en cas d’allargar-se la situació.

En relació a lloguers que no són habitatges com naus industrials i locals comercials es tractarà "de manera individual" amb la voluntat de "donar la millora resposta" a cada casuística.   

També, als complexos de gent gran es traurà de la quota l’import corresponent a les activitats i serveis que s’han reduït o deixat de prestar. Tot plegat són decisions preses en el marc del comité de seguiment diari de l'afectació a la ciutat del Covid-19.