Cerdanyola s'uneix a Sabadell i també vol l'exèrcit per fer tasques de desinfecció

L'alcalde precisa la seva presència per intervenir a les estacions del municipi i als mercats municipals, entre d'altres

L'alcaldessa Marta Farrés
L'alcaldessa Marta Farrés | Juanma Peláez
26 de març del 2020
Actualitzat el 27 de març a les 11:46h
L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, s'ha sumat a la proposta de la seva homòloga de Sabadell, Marta Farrés, i també ha sol·licitat la presència de la Unitat Militar d'Emergències (UME) per fer tasques de desinfecció a la via pública. 

Així li ho ha demanat a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, amb una carta, en què li ha concretat "la col·laboració" de la UME "i/o de les unitats de suport logístic de l’Exèrcit" per actuar als mercats municipals, les estacions de Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, els Centres d’Atenció Primària (CAP) i les fonts públiques de la localitat.

El consistori ha assegurat que el servei de neteja està netejant "a fons les zones més conflictives i de risc", així com els carrers del municipi vallesà, amb aigua a pressió amb clor. S'ha justificat la petició a l'executiu espanyol davant "la situació és excepcional i les mesures també ho han de ser".

El passat diumenge, la capital vallesana va fer el mateix requeriment. L'alcaldessa argumentava, aquest dimecres, que "interessa que vinguin mans ajudar en la part sanitària".