VÍDEO Castellar revisarà l'actuació policial en la detenció d'un menor reincident per incomplir el confinament

Es va produir aquest dilluns i acumulava "diverses denúncies" en els darrers 10 dies

NacióSabadell
25 de març del 2020
Actualitzat a les 12:43h
Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona
Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona | Europa Press
L'Ajuntament de Castellar del Vallès revisarà l'actuació policial en la detenció d'un menor, produïda aquest dilluns, segons ha explicat el consistori aquest dimecres. Ho fa, després que per les xarxes socials s'hagi difós aquest moment.  En l'escena es pot veure com el detingut, muntat sobre la motocicleta aturada, discuteix amb dos agents. Gesticula molt i un dels policies, de sobte, treu la defensa extensible i l'amenaça que engegui la moto i li assegura que "te vas por delante" -en l'argot policial vol dir detingut-, ja que li recorda que fa dues setmanes que està donant voltes amb el vehicle pel municipi.  

Tot seguit, li diu que s'emporta la motocicleta, perquè "em surt de les pilotes" i la discussió puja de to, fins que el policia s'encara al menor i li fa un comentari ofensiu davant dels atacs verbals del menor. Aquest l'empeny i els dos agents l'agafen, cauen tots a terra i l'avisen que està detingut, mentre el noi li arrenca la mascareta al policia. Un cotxe del cos arriba i finalment, entre quatre agents l'aconsegueixen reduir. 

Tal com ha detallat l'Ajuntament, aquesta persona ha infringit el confinament, dictaminat per l'estat d'alarma, i ha acumulat "diverses denúncies" en els darrers 10 dies. 

L'administració local ha recordat que la Policia Local "és un servei essencial a l’hora de fer complir les mesures" que s'han acordat per afrontar aquesta situació de crisi sanitària i ha agraït "l’actitud cívica" de la població i ha reiterat la seva "col·laboració" per respectar les restriccions establertes.