La Policia de Sabadell utilitzarà drons per assegurar que es compleix el confinament

Ja ha interposat més de 350 denúncies per incompliment de l'aïllament domiciliari

Imatge d'arxiu d'agents formant-se per controlar drons
Imatge d'arxiu d'agents formant-se per controlar drons | Juanma Peláez
24 de març del 2020
Actualitzat a les 17:51h
La Policia Municipal de Sabadell utilitzarà drons per assegurar que la ciutadana compleix amb l'ordre de confinament, que així ha establert l'activació de l'estat d'alarma. L'aparell sobrevolarà zones com grans parcs urbans, el Rodal i el riu Ripoll. 

Una nova mesura que començarà a emprar-se en els propers dies, un cop els agents hagin rebut l'entrenament específic per manipular aquesta tecnologia. Es tracta d'una decisió presa aquest dimarts, en el marc del comité de seguiment diari de l'afectació del coronavirus a la ciutat. 

No és el primer municipi de la comarca que aposta per drons, per tal de garantir l'aïllament domiciliari de la població. Sant Cugat, el passat divendres, també va anunciar l'ús d'aquests estris, però en aquest cas per llançar missatges d'advertència. 

Més de 350 denúncies

Des de l'activació de l'estat d'alarma, el passat 14 de març, el cos policial sabadellenc ha interposat 358 denúncies per desobediència als agents i per no respectar les restriccions de sortir al carrer, 44 de les quals es van registrar aquest dilluns. La primera sanció va arribar el segon dia dia de l'estat d'alarma, diumenge 15.