Sabadell vol ser ciutat amiga de la infància

Es tracta d'una proposta del grup municipal de Ciutadans

Redacció
21 de setembre del 2015
Actualitzat a les 18:10h
La Junta de Portaveus de Sabadell ha aprovat aquest matí una proposició del grup municipal de Ciutadans per a l’obtenció del segell de ciutat amiga de la infància d’UNICEF. Aquesta iniciativa s'ha aprovat per unanimitat. 

Joan García, portaveu municipal de Ciutadans, ha explicat que convertir Sabadell en una Ciutat amiga de la Infància "permetrà construir una ciutat que resolgui les necessitats més urgents aprofitant les experiències i les sinergies generades per la xarxa". Així mateix afegeix que també serà una bona eina per "incrementar la participació de la infància en la creació d'un nou model de ciutat".

L'aprovació va de la mà d'un programa que convida la ciutat a treballar per la infància a partir de 9 objectius que són avaluables per obtenir el segell, un fet que considerem que serà essencial per a la millora de les polítiques socials a nivell local que Sabadell ha d’implementar, buscant l’oportunitat de liderar-les a nivell català, on només hi són presents, Lleida, Cornellà i Barcelona. Els punts són:

1. Participació infantil 

2. Marc legal amic de la infància 

3. Estratègia municipal de drets de la infància 

4. Comissió de drets de la infància o mecanisme de coordinació. 

5. Anàlisi i avaluació de l’impacte de les polítiques en la infància. 

6. Pressupost específic i sensible a la infància. 

7. Informe periòdic sobre l’estat de la infància al municipi. 

8. Donar a conèixer els drets de la infància. 

9. Suport a organismes independents de drets de la infància. 

L'objectiu d'aquesta proposta és poder utilitzar les eines que UNICEF posa al servei dels ens locals per implementar un programa de màxims. En aquesta mateixa línia, es proposa obtenir la condició de municipi aliat de la infància, com a pas previ a l’obtenció del segell, un procediment senzill que es limita a l'enviament d'un correu electrònic de l’equip de govern al comitè català de “UNICEF Comitè Espanyol” demanant-ho. 

També planteja establir un protocol de comunicació i col·laboració entre el govern de Sabadell i “UNICEF Comitè Espanyol” per treballar conjuntament per assolir els requeriments que permeti obtenir el segell de Sabadell com una ciutat amiga de la infància.