«Crims» recupera el «suïcidi» o «assassinat» de la bibliotecària de Sabadell

Amb aquest doble capítol tanca la primera temporada

El crim d'Helena Jubany
El crim d'Helena Jubany | TV3
NacióSabadell
23 de març del 2020
Actualitzat el 24 de març a les 11:44h
El 2 de desembre de 2001, els veïns del pati interior d'un bloc de pisos del carrer Calvet d'Estrella van trobar el cadàver d'una noia, despullada i amb cremades. Era Helena Jubany, una jove de 27 anys, de Mataró i que treballava a la Biblioteca de Sentmenat. Feia una mica més d'un any que vivia a Sabadell.  "Suïcidi" o "assassinat", així planteja el programa Crims de TV3 aquest succés (aquest dilluns, després del TN Vespre), en què repassa la història d'aquest fet. Tot i que inicialment es pensava en la primera hipòtesi, les investigacions policials van descobrir que havia estat drogada amb somnífers.

Curiosament, Jubany, abans de la mort, havia rebut dos anònims a la porta de casa i això va fer que la policia centrés les indagacions cap a dues persones properes, que havia conegut a la Unió Excursionista de Sabadell. 

Seran dos capítols, un centrat en el repàs del crim, i l'altre, amb els empresonaments, quan apareixen noves pistes i donen un tomb a les investigacions. El programa televisiu, dirigit per Carles Porta, tanca aquest dilluns la primera temporada.