Sabadell demana la presència de l'exèrcit a la ciutat per fer tasques de desinfecció

La idea és que actuïn en elements de la via pública com baranes, barres i portes d'entrada, entre d'altres de zones concorregudes

22 de març del 2020
Actualitzat el 27 de març a les 11:47h
Imatge d'arxiu de dotacions de la UME
Imatge d'arxiu de dotacions de la UME | Enric Mariano
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha demanat a la Delegació del govern espanyol a Catalunya que s'enviïn a la ciutat dotacions de la Unitat Militar d'Emergències (UME) per tal de dur a terme tasques de desinfecció de la via pública, en particular en aquelles zones siguin de més concurrència. 

En concret ha demanat que utilitzin hipoclorit sòdic per desinfectar elements del carrer com poden ser baranes, barres, zones i portes d’entrades de residències i hospitals, entre d’altres. 

Es tracta d'una decisió que s'ha pres aquest diumenge, en el marc del comitè de seguiment diari del coronavirus a la ciutat, després que l'executiu declarés l'estat d'alarma. 

El consistori ha recordat que la concessionària de neteja viària i recollida de residus, Smatsa, continuarà fent neteges intensives amb aigua i sabó a punts específics com ara entrades de supermercats i residències i marquesines. A més, a partir d'aquest dilluns comptarà amb la col·laboració de l’ADF.