VÍDEO A presó un grup criminal que robava a l'interior de domicilis i vehicles al Vallès

Havia actuat a Sant Cugat i a Granollers, però també a Arenys i Malgrat de Mar i Sant Feliu de Guíxols

Els objectes i el material decomissat
Els objectes i el material decomissat | Mossos d'Esquadra
NacióSabadell
21 de març del 2020
Actualitzat a les 16:54h
Els Mossos d'Esquadra van detenir, el passat dimecres, tres homes, de 28, 25 i 19 anys, com a presumptes autors de tres delictes de robatori amb força interior a de domicili, i dos a interior de vehicle i pertinença a grup criminal per actuar a Sant Cugat del Vallès, Arenys de Mar, Malgrat de Mar, Granollers i Sant Feliu de Guíxols.


La investigació es va iniciar el 13 de febrer quan agents de la Unitat d’Investigació de Martorell van observar un vehicle de lloguer a l’interior del qual hi viatjaven tres homes que per diversos motius van aixecar les sospites dels mossos. Tot just quan darrerament s’havien produït diversos robatoris en domicilis d’aquesta localitat que utilitzaven majoritàriament aquests cotxes per a dificultar la tasca investigadora policial.

Les indagacions van permetre creuar la investigació amb la ja oberta per la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), que ja tenien interès policial en aquests individus, amb nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni a Catalunya.

Les gestions van relacionar els ocupants del vehicle amb cinc robatoris perpetrats entre finals de febrer i principis de març d’enguany. Concretament un robatori en un domicili de Sant Cugat, el 14 de febrer; dos a l'interior de vehicle: un a Granollers, el 13 de febrer, i un altre a Sant Feliu de Guíxols, el 18 de març, i a dos domicilis més, també la març, un a Arenys de Mar, el dia 6, i un altre a Malgrat de Mar, el dia 7.

Entrada al domicili

Amb els indicis disponibles els investigadors van considerar prou demostrada l'activitat delictiva continuada dels cinc membres del grup criminal, motiu pel qual van demanar l'entrada i perquisició judicial del pis ocupat a Tordera on residien, que es va produir el passat dia 11. Durant l’escorcoll es van recollir un total de 48 indicis. Entre aquests destacaven una gran quantitat de joies i objectes de valor presumptament sostrets, amagats en diferents estances del domicili, juntament amb les eines emprades en els robatoris amb força en domicilis i vehicles.

En aquest habitatge, els Mossos van detenir tres membres del grup criminal que, una vegada posats a disposició judicial, el jutge en funcions va decretar l’ingrés a presó de tots ells. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.