Una empresa vallesana elabora un programa únic per seguir l'evolució del coronavirus a escala mundial

Els creadors dels panells afirmen que han desenvolupat els informes per "compromís social"

Una imatge del informe sobre l'impacte demogràfic del coronavirus a nivell mundiañ
Una imatge del informe sobre l'impacte demogràfic del coronavirus a nivell mundiañ | Algoritmia
18 de març del 2020
Dos treballadors d'Algoritmia, una empresa consultora tecnològica amb seu a Sant Cugat del Vallès, ha desenvolupat un programa de panells per observar l'evolució del coronavirus a escala mundial des de diferents perspectives.

En un article publicat a CloudMasters, expliquen que han desenvolupat aquesta eina més enllà de les seves obligacions laborals en un exercici de "compromís social". A través dels panells de Power BI -solució analítica de Microsoft- s'ofereix d'una forma visual "fàcilment interpretable i actualitzada" l'expansió del virus i les afectacions derivades a partir de dades provingudes de "fonts rigoroses". 

El fet diferencial

Els panell desenvolupats pel director de Buisness Intelligence d'Algoritmia Ivan Arribas, i que ha compartit en el seu blog Vandalytic, no només s'ofereixen dades sobre el total de casos per país, sinó que a més les relaciona amb el nombre d'habitants de cada territori per oferir una "visió més clara de l'afectació". 

L'informe també reflecteix l'impacte econòmic de la pandèmia. Per aquest motiu, també recull les dades dels índexs borsaris de les borses de quatre països que estan lluitant contra el virus: Espanya, el Regne Unit, Japó i els Estats Units.

El tercer panell de l'informe ofereix la possibilitat de veure l'evolució de diferents valors per països com ara el nombre de casos confirmats, morts, recuperacions, % d'afectats segons la població, % de morts segons el número d'afectats.

Finalment, l'últim panell mostra un diagrama de "boles" per veure l'impacte del coronavirus a cada país unificant les dades de casos confirmats, la taxa de mortalitat i el % d'afectats sobre la població del país.

L'informe espanyol

Per la seva banda, el developer d'Algoritmia Ivan Font, ha desenvolupat un panell centrat en la distribució dels casos de coronavirus en territori espanyol. En aquest cas, a part del nombre de persones diagnosticades, recuperades i mortes, també figuren els casos diagnosticats per Comunitats Autònomes i demarcacions.