coronavirus

El Bisbat de Terrassa farà una missa al dia per Youtube i convida a repicar les campanes a les 12

La parròquia de Sant Pere de Rubí ajorna les misses funerals del 18 i el 25 de març

per NacióSabadell , 17 de març de 2020 a les 10:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Bisbat de Terrassa, al qual pertanyen les quatre esglésies catòliques de Rubí, va emetre el dissabte un comunicat disposant que, a tot el territori de la diòcesi de Terrassa no es convoquessin celebracions i litúrgies, ni l'eucaristia ni altres sagraments, durant aquest temps, i que les celebracions de funerals i exèquies seguissin la normativa de cada tanatori per tal d'assegurar la pregària pel difunt, ja que no es podrien celebrar als temples. A Rubí, concretament, continuen operatives les vetlles i cerimònies.

Per això el Bisbat va començar ahir a retransmetre la Missa a les 12h, a través del seu canal de Youtube i des de la Capella de la Cúria diocesana.  A la mateixa hora, a més, la Conferència Episcopal Espanyola ha convidat totes les diòcesis a repicar les campanes i resar la pregària de l'Àngelus "tot pregant davant la situació que estem vivint especialment per les persones que pateixen aquesta epidèmia i també en agraïment per la solidaritat i entrega generosa de tantes persones, professionals i voluntaris".


El Bisbe, Josep Àngel Saiz, demana als preveres i diaques que estiguin disponibles per atendre el poble, i que celebrin la Missa privadament aplicant-la especialment al poble "sempre que litúrgicament sigui possible".


 

Participació