El teatre sabadellenc des del sofà de casa

La cultura local busca alternatives per portar l'entreteniment aquests dies de confinament a les llars

Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona
Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona | Europa Press
15 de març del 2020
Actualitzat el 16 de març a les 9:22h

La cultura és un altre dels sectors afectats i les sales estan tancades i buides d'espectadors, com a mínim, durant 15 dies. A Sabadell, però, no volen que la ciutadania es quedi sense veure diverses funcions i alguns teatres i companyies s'han adherit a l'original iniciativa del Teatre Lliure: #TheShowMustGoON.

Així, conviden que els menjadors de les llars es converteixen en petites platees. el Ciervo Teatre, el Teatre del Sol, LaSala Teatre, la Joventut de la Faràndula i Amics de l'Òpera de Sabadell. Cadascuna en el seu àmbit proposa veure les obres a través de Youtube. 

Tot plegat, per contribuir que la gent no surti de casa, tal com s'ha reiterat des de les institucions, i que la cultura segueixi viva.

EL CIERVO TEATRE

"Golfus de Roma"

L'equipament cultural del barri de Gràcia proposa una comèdia musical, de l'adaptació A Funny Thing Happened On The Way To The Forum, d'Stephen Sondheim.

1r acte:


2n acte: 



TEATRE DEL SOL

"Els pirates del Sol" 

Una història que explica la vida d'un jove que, per un error, es troba com aprenent d'un vaixell pirata, un ofici del qual voldrà escapar. Aventures i amor farceixen aquest argument adaptat d'un text d'Irene Garrido.


LASALA TEATRE 

"Little night"

Un espectacle que juga amb la nit, amb personatges fantàstics, amb humor, un punt absurd i surrealista. En una producció d’Imaginart.




JOVENTUTS LA FARÀNDULA 

L'entitat cultural ha compartit una llista al seu canal de Youtube tres títols representats i amb èxit de públic:

"Ratatouille, el petit xef"

La història narra les aventures d'una rata, Remy, amant de la cuina i la restauració, que somia convertir-se en un gran xef francès. Tot i tenir l'oposició de la seva família i la dificultat evident de tenir una rata als fogons d'una cuina, té la gran sort de trobar-se amb en Linguini, un jove rentaplats, amb el qual s'aliaran per complir els seus respectius somnis. 



"La Bella i la Bèstia"

El fil argumental divergeix en l’inici del muntatge de Disney amb la història de la flor que es va pansint, ja que el relat parteix d’un jove príncep i una nena del poble que són amics. En un moment donat el pare del príncep decideix que el seu fill no es pot relacionar amb la filla d’un taverner. Al cap d’un temps el príncep s’acaba convertint en un dèspota i una fada el converteix en Bèstia castigant també a tota la seva cort.



"Rapunzel, la princesa perduda"

El clàssic dels germans Grimm, una història de faula que trenca amb els tòpics de les princeses, prínceps i els personatges dolents d'aquestes històries. 




AMICS DE L'ÒPERA DE SABADELL 

Des l'entitat, i fidels a la seva filosofia de difusió de l'òpera, ha compartit vuit funcions, gràcies a la producció de la televisió local VOTV, del Vallès Oriental, després d'enregistrar-les al Teatre Auditori de Granollers:

- "Don Giovanni" de Mozart
- "Manon Lescaut" de Puccini
- "Carmen" de Bizet 
- "Così Fan Tutte" de Mozart
- "Don Carlo" de Verdi
- "Falstaff" de Verdi
- "L’Elisir d’Amore" de Donizetti
- "La Bohème" de Puccini