Sabadell cancel·la l'aprovació de llicències per a esdeveniments a la via pública durant 15 dies

Es tanquen tots els equipaments municipals, excepte Policia Municipal i Emergències

La festa de las migas, un clàssic del calendari al barri de Can Rull
La festa de las migas, un clàssic del calendari al barri de Can Rull | Agrupació Andalusa San Sebastián de los Ballesteros
NacióSabadell
12 de març del 2020
Actualitzat el 13 de març a les 8:06h
L'Ajuntament de Sabadell, en el marc de l'activació de la fase d’alerta del seu Pla de Protecció Municipal, ha cancel·lat l'aprovació de les llicències per a activitats a la via pública, a la vegada que ha aconsellat "suspendre aquelles que siguin no essencials".  

L'administració local, seguint les ordres de la Generalitat, anunciades aquest dijous, en relació a la clausura de centres educatius i centres cívics i de gent gran, també tancarà tots els equipaments municipals, inclòs l'accés al públic a les Oficines de Sabadell Atenció Ciutadana Ciutadana (SAC). La mesura no afectarà serveis essencials com la Policia Municipal i Emergències, com tampoc el Registre Municipal del carrer de la Indústria per atendre necessitats no ajornables.

Tot plegat, a partir d'aquest divendres i durant un període de 15 dies, encara que es pot prorrogar en cas necessari. 

A més, el consistori està elaborant un llistat de persones grans que viuen soles i es contactarà amb elles per saber com estan i determinar si necessiten mesures de suport addicional. Així, es reforçarà el Servei d’Acció Social per aquestes tasques. També s'està preparant per garantir la suficiència alimentària de les famílies en situació de vulnerabilitat.

D'altra banda, ha destacat que s'està treballant per elaborar un decret que permeti allargar el termini per pagar impostos i taxes sense recàrrec, i donar més temps per sol·licitar la domiciliació d’aquests.

Aquestes decisions es complementen amb les anunciades aquest dimecres, com ara, el tancament de les sales relacionals dels centres cívics; els centres de serveis dels complexos de Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central; el mercat de Sant Joan; suspensió dels mercats als carrer, excepte els alimentaris, i ha recomanat que en el cas d’activitats de menys de 1.000 persones, organitzades per entitats o empreses privades, s'actuï "amb responsabilitat i prudència, i posposar tot allò que no sigui estrictament necessari". 

Consells de prevenció
ç

L'Ajuntament ha recordat que "la mesura higiènica més efectiva per evitar qualsevol contagi és rentar-se les mans amb aigua i sabó", especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

També tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.