La UAB farà classes de forma virtual

El professorat i el servei administratiu estaran actius "amb les mesures necessàries per garantir la salut"

Una aula de la Facultat d'Economia
Una aula de la Facultat d'Economia | ACN
NacióSabadell
12 de març del 2020
Actualitzat a les 15:21h
Davant l'anunci del Govern que a partir d'aquest divendres es tancaran les escoles, instituts i universitats pel coronavirus, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha garantit que les classes s'impartiran de forma virtual, ja que la suspensió afecta a l'activitat lectiva presencial.

En un fil de piulades, la UAB ha garantit que professorat i personal d'administració seguiran fent la seva feina "amb les mesures necessàries per garantir la salut". Ha subratllat que anirà informant "regularment" sobre l'evolució de la situació del virus.

També ha assenyalat que espera que aquestes mesures, que ha titllat "d'excepcionals", contribueixin a superar "amb la major eficàcia possible aquest període amb el mínim impacte en la nostra activitat acadèmica".Protegir la gent gran i les que pateixen patologies

Aquest dijous al matí també s'ha ordenat el tancament dels casals cívics i de gent gran de la Generalitat amb vocació de protegir els col·lectius més vulnerables. Vergés ha insistit en la importància de protegir les persones d'edat avançada i les que pateixen patologies. 

El tancament dels centres educatius se suma també a la petició perquè es potenciï el teletreball a les empreses i a la suspensió dels actes que concentrin més de mil persones, així com la limitació a un terç de la capacitat als que tinguin un aforament inferior. També que les activitats esportives es facin a porta tancada. Tot i això, les principals competicions esportives ja han estat suspeses.  

El nombre d'escoles afectades pel coronavirus ha anat augmentant dia a dia. Si a principis de setmana es va tancar una bressol de Barcelona per un cas positiu, ahir Igualada va ordenar el tancament de 39 escoles a la Conca d'Òdena per un brot. I aquest dijous l'escola Mas Boadella de Sabadell també ha hagut de suspendre les classes i ha confinat tots els professors. Ara, la mesura es fa extensiva a tot el país.