Tanca l'Escola Mas Boadella durant 14 dies pel coronavirus

El Departament d'Educació confina tota la plantilla docent, després del positiu d'una de les professores

Pares recollint els infants
Pares recollint els infants | Juanma Peláez
NacióSabadell
12 de març del 2020
Actualitzat a les 18:58h
El Departament d’Educació ha decidit tancar l’escola Mas Boadella, d'educació infantil i primària -480 alumnes-, situada al barri de Can Llong de Sabadell, després que una de les mestres de l'escola hagi donat positiu en coronavirus. El Departament de Salut ha demanat confinar als 35 docents del centre educatiu, és a dir el 100% de la plantilla. 

Educació ha suspès l'activitat a l'escola durant 14 dies per no poder substituir tot el claustre. A més dels mestres, també queden confinats els alumnes dels dos grups de tercer curs on la mestra afectada impartia classes. Durant aquestes primeres hores, el centre comptarà amb un servei de guarda per aquells pares que necessitin un marge per organitzar-se. 

El director dels Serveis Territorials d'Educació del Vallès Occidental, Jesús Viñas, insisteix que el tancament de l'escola és, com en molts altres casos, una mesura "preventiva" i assegura que els alumnes estan bé i que no n'hi ha cap de contagiat: "Són nens sans, no estan malalts. Cal tenir calma perquè la mesura només intenta evitar que hi hagi altres casos".
 

La recollida dels nens del centre sabadellenc Foto: Juanma Peláez


Viñas explica que la resta de nens del centre que no estan afectats pel confinament poden fer "vida normal", però demana als pares que com amb qualsevol altra circumstància estiguin "atents" a l'evolució dels seus fills. La mestra afectada, afegeix el responsable d'Educació a la comarca, no hauria viatjat a cap zona de risc.

D'altra banda, aquest dijous els pares han començat a recollir els seus fills per portar-los a casa. Les famílies estan tranquil·les i moltes ja s'han organitzat per passar els pròxims quinze dies sense classes: "Faré teletreball. Ja ho teníem pensat a l'empresa, així que no hi ha problema, sempre hi ha un 'pla B'", explica una de les mares afectades, Imma Martos.

Segons aquesta mare, l'escola ha comunicat a les famílies el cas de la mestra contagiada i l'aplicació del protocol de contingència. "Ens han dit que estiguem a casa i que a qualsevol símptoma truquem al 061. En principi és una grip i ho acabarem passant gairebé tots. No cal alarmar-nos", afirma Martos.

Davant la situació, l’Ajuntament de Sabadell ha una crida a la tranquil·litat i a la responsabilitat de tota la ciutadania i es posa a la seva disposició "en tot allò que pugui ser necessari".