Sabadell suspèn totes les activitats municipals a l'aire lliure i en pista coberta

Començaran aplicar-se a partir d'aquest dijous i s'allargaran durant 15 dies

L'Ajuntament de Sabadell
L'Ajuntament de Sabadell | Albert Segura
NacióSabadell
11 de març del 2020
Actualitzat el 12 de març a les 14:00h
L'Ajuntament de Sabadell ha activat la fase d’alerta del seu Pla de Protecció Municipal i entre les mesures que ha determinat hi ha l'anul·lació de totes les activitats organitzades pel consistori, tant a l'espai públic com de tancats. Incrementa així un grau les decisions anunciades aquest migdia que, entre d'altres coses, cancel·lava tota activitat relacionada amb la gent gran, per ser un dels col·lectius amb més risc si es contagia el coronavirus. 

A més, també es tancaran les sales relacionals dels centres cívics; els centres de serveis dels complexos de Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central; el mercat de Sant Joan; suspensió dels mercats als carrer, excepte els alimentaris, i ha recomanat que en el cas d’activitats de menys de 1.000 persones, organitzades per entitats o empreses privades, s'actuï "amb responsabilitat i prudència, i posposar tot allò que no sigui estrictament necessari". 

Tot plegat unes resolucions que començaran aplicar-se a partir d'aquest dijous i s'allargaran durant 15 dies i que venen motivades per l'anunci de la Generalitat, en matèria de prevenció per contenir l'expansió del Covid-19.  

Consells de prevenció
ç

L'Ajuntament ha recordat que "la mesura higiènica més efectiva per evitar qualsevol contagi és rentar-se les mans amb aigua i sabó", especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

També tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.