El Taulí incrementa les mesures de prevenció pel coronavirus i limita les visites a un familiar per pacient

El centre mèdic ha confirmat quatre casos que es troben a casa en estat lleu

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Albert Hernàndez
NacióSabadell
10 de març del 2020
Actualitzat el 11 de març a les 16:04h
El Parc Taulí de Sabadell, amb quatre casos de coronavirus confirmats, ha limitat les visites a un familiar per pacient o resident. La mesura s'emmarca en les accions preventives que el centre està adoptant per contenir el coronavirus.

A banda, l'hospital recomana als ciutadans que es rentin les mans amb aigua i sabó a l'entrada i la sortida de l'equipament. També demana que les persones que presentin símptomes gripals o febre, que hagin estat en zones de risc, o que hagin tingut un contacte estret amb un cas probable o confirmat d'infecció no s'apropin a l'hospital.

Quatre professionals infectats 

Durant les últimes hores a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell han estat confirmats fins a quatre casos positius de Covid-19. Es tracta de personal sanitari i tots ells es troben en estat lleu. A banda, hi ha 45 persones que es troben en aïllament domiciliari després d'haver estat en contacte amb infectats.

Tot són sanitaris i altres treballadors i es troben en estat lleu. Haurien estat en contacte amb el primer cas, que va donar positiu el passat divendres i es va  donar conèixer dissabte. L'origen seria el viatge que va fer a la ciutat de Milà. El Parc Taulí ha convocat cinc sessions informatives internes durant els propers dies per afrontar la situació.

Sabadell és, a hores d'ara, una de les quatre poblacions vallesanes que ha comptat amb el contagi del virus. Després que es conegués el primer cas, el passat 28 de febrer una dona de Sant Cugat, de 58 anys, que s'hauria infectat a través d'un viatge a Alemanya, amb una persona que havia donat positiu del virus, en aquests darrers dies s'han comunicat positius de coronavirus a Sabadell, Montcada i Reixac i Terrassa.

Curiosament, quan es va confirmar la infecció de la santcugatenca era el quart de Catalunya, quan actualment ja n'hi ha més d'un centenar i ha deixat tres morts (tenien patologies prèvies).

Consells de prevenció


Des del Taulí han recordat les mesures per prevenir el virus, com ara rentar-se les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn. Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.