El Consell Comarcal del Vallès Occidental limita la celebració de reunions i actes públics pel coronavirus

Representants de l'empresa i el Comitè de Salut Laboral han acordat diferents mesures preventives concretes en funció del lloc de treball

El Consell Comarcal del Vallès Occidental posa en marxa el Pla de prevenció contra el coronavirus
El Consell Comarcal del Vallès Occidental posa en marxa el Pla de prevenció contra el coronavirus | Adrià Costa
Redacció
10 de març del 2020
Actualitzat a les 14:29h
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha posat en marxa aquest matí el Pla de prevenció davant el coronavirus i limita la celebració de reunions i actes públics. El Consell ha actualitzat els seus protocols d'actuació per millorar la coordinació i actuacions de les diferents àrees de la institució i per a preparar les mesures necessàries en les accions amb col·lectius de risc.

Representants de l'empresa i el Comitè de Salut Laboral han acordat diferents mesures preventives concretes en funció del lloc de treball un cop avaluats els riscos laborals per als treballadors i treballadores. Les mesures, que en aquest moment són preventives, s’aniran actualitzant amb el pas de les hores i els dies, en funció de l’evolució de la situació de la mà del Comitè de Personal.

Les mesures que s'han acordat avui no afecten el funcionament diari del Consell Comarcal però sí limiten la celebració de reunions i actes públics. Malgrat tot, s'està establint el protocol d'actuació en cas que s’hagi de fer front a una situació d’emergència en cas d’agreujament de la situació actual o per complir les directrius establertes pels serveis d’emergències i els governs català i espanyol.

Des del Consell es vol transmetre un missatge de tranquil·litat al personal de la institució i la voluntat de prendre les mesures necessàries per a la protecció i prevenció del Covid-19.

Mesures preses

Les mesures que s'han pres de caràcter general inclouen "mesures ambientals" com facilitat al personal els mitjans pel rentat freqüent de mans amb aigua i sabó, proporcionar dispensadors amb solucions hidroalcohòliques i la ventilació dels espais de treball amb manera natural.

Tanmateix, també s'ha confirmat l'ajornament de viatges laborals i la reprogramació d'activitats formatives o informatives. La intenció és fomentar l'ús de tecnologies telemàtiques en les relacions laborals i evitar els desplaçaments innecessaris. 

Des del Consell Comarcal, recomanen que aquells que presentin símptomes compatibles -febre, dificultat en respirar o tos- amb la infecció pel coronavirus han de trucar al 061 i seguir les indicacions de les autoritats sanitàries. També recomanen evitar el contacte estret i mantenir distanciació social amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.