Sabadell registra el primer cas de coronavirus al Parc Taulí

Una vintena de professionals de diferents àmbits del centre hospitalari han estat confinats per evitar la propagació

Entrada del Parc Taulí de Sabadell
Entrada del Parc Taulí de Sabadell | ACN
NacióSabadell
08 de març del 2020
Actualitzat el 25 de març a les 14:44h
Aquest dissabte a la tarda s'ha confirmat el primer cas de coronavirus a Sabadell. Segons ha avançat l'iSabadell aquest divendres es va confirmar i es tracta d'un professional del mateix centre hospitalari que va viatjar al nord d'Itàlia i, per tant, no té cap relació amb la pràctica professional.

Arran d'aquest diagnosticat, hi ha una vintena de professionals de diferents àmbits que han estat confinats per evitar la propagació del Covid-19 i estaran en aïllament durant les properes dues setmanes. A hores d'ara, cap d'ells presenta símptomes.

El centre hospitalari ha informat als seus treballadors a través d'un comunicat en el qual reconeixen que "es tracta d’una situació complicada, però que no és diferent a la que es viu en altres hospitals. Per tant, s’assumeix amb preocupació, però també amb la necessària serenor i responsabilitat a la qual apel·lem professionals i ciutadans”. Afegeixen que "els dispositius assistencials funcionen amb normalitat i estan garantits tots els serveis".

El Parc Taulí ha convocat cinc sessions informatives internes durant els propers dies per afrontar la situació.

El passat 28 de febrer es va conèixer el primer cas al Vallès, una dona de Sant Cugat, de 58 anys, que s'hauria contagiat a través d'un viatge a Alemanya, amb una persona que havia donat positiu del virus. Era el quart positiu de Catalunya, quan actualment ja n'hi ha una cinquantena.