VÍDEO i FOTOS Divisió pel 8-M a Sabadell

La manifestació del comité de vaga multiplica per deu la cita institucional

08 de març del 2020
Actualitzat el 09 de març a les 19:56h
Les dues cites del 8-M, les places Doctor Robert i Sant Roc
Les dues cites del 8-M, les places Doctor Robert i Sant Roc | Albert Hernàndez
La divisió al ple ordinari de març, celebrat el passat dimarts, en relació a donar suport a la vaga feminista d'aquest 8-M, i l'anunci, del comitè de vaga 8M Sabadell, d'aturar l'activitat, també la de consum i cures, en contrast amb l'agenda lúdica, i també reivindicativa de la sexualitat femenina, de l'Ajuntament de Sabadell, era un avís a la divisió del que seria la jornada. 


Així ha estat, piquets, des de bon matí, a diversos centres de treball i banderes liles i simbologia d'aquest color desfilant cap a camins oposats: per una banda direcció a la plaça de la Creu Alta, la protesta "alternativa" a la institucional, i, per l'altra, cap a la plaça Doctor Robert. 

"Visca, visca, visca la lluita feminista", proclames que es podien escoltar a un i altre lloc. A un quart clavat d'una, ha arrencat la manifestació. Darrere la pancarta, amb el lema "És diumenge, i què?", s'han concentrat unes 3.500 persones, segons fonts policials. La mobilització, fent proclames com "No és no i la resta és violació", "con ropa o sin ropa mi cuerpo no se toca" i "cuinar, cuinar també és treballar", entre d'altres. 
 

Pancartes amb tot tipus de lemes Foto: Albert Hernàndez

Un dels molts lemes a la manifestació Foto: Albert Hernàndez

La pancarta de la protesta Foto: Albert Hernàndez


Crits i proclames que han arribat a la plaça Sant Roc, on, en paral·lel, i a pocs metres, s'estava celebrant l'altra cita a la ciutat, amb unes 350 persones. La sexòloga, Laura Clotet, acompanyada de dues persones més, han fet una reivindicació a "la sexualitat" i a la llibertat d'escollir-la. "Triar com i amb qui, és triar on i quan", han exclamat i han posat l'accent en què "la sexualitat ha de ser consentida, desitjada i lliure". Han fet una exigència a "una educació sexual respectuosa i feminista". 
 

El 8-M a Sabadell Foto: Albert Hernàndez

La cita a la plaça Doctor Robert Foto: Albert Hernàndez

El 8-M a Sabadell Foto: Albert Hernàndez

Llaços liles a la plaça de la Creu Alta Foto: Albert Hernàndez


En contrast, a la plaça Sant Roc, el manifest ha estat transversal i ha reclamat "pensions dignes", igual que habitatge i condicions laborals, a més de reivindicar el dret "de decidir sobre el propi cos". Ara bé, s'ha posat èmfasi en la vaga, "perquè cobrem un 20% menys per la mateixa feina" i justificant aquesta convocatòria d'aturades com "l'eina" que tenen per "recuperar drets". Tot plegat, proclames comunes separades per escasos metres.