La plantilla de Magneti Marelli ratifica el principi d'acord sobre l'ERO i aturarà la producció durant 70 dies

CCOO ha fet una valoració positiva de l'acord entre els treballadors i l'empresa

La planta del fabricant de component de l'automòbil
La planta del fabricant de component de l'automòbil | GM
NacióSabadell
06 de març del 2020
Actualitzat a les 9:52h
La plantilla de Magnetti Marelli, de Barberà del Vallès, ratifica per una àmplia majoria el principi d'acord sobre l'ERO temporal, segons ha informat aquest divendres CCOO. 

L'acord afecta a tota la plantilla i suposarà aturar la producció durant 70 dies, entre el 9 de març i el 31 de desembre d'aquest any, a causa del descens de producció fruit de la caiguda de la demanda.

Els dies de la borsa de flexibilitat que hi ha a l'empresa es restaran individualment de l'afectació anual existent. El sindicat ha fet una valoració positiva de l'acord, al que es va arribar el passat dimarts entre la direcció i la representació sindical ", ja que incorpora part de les demandes" plantejades per Comissions.

Així, l'acord contempla garantir el 85% de la base reguladora del sou, que suposa el 90% del salari dels treballadors, i també el 100% de les pagues extraordinàries i de les vacances. També recull el compromís que en cas de produir-se acomiadaments s'abonaria als afectats l'atur consumit, així com la regularització de les bases de cotització durant els tres anys següents.