UGT Vallès: «S’haurien de preguntar perquè els sindicats majoritaris no se sumen a la vaga del 8-M»

El secretari general a la comarca lamenta que sigui "d'un grup reduït"

El sindicat prepara activitats per aquesta setmana de la dona
El sindicat prepara activitats per aquesta setmana de la dona | Albert Hernàndez
04 de març del 2020
Actualitzat a les 14:49h
El secretari general d'UGT Vallès Occidental, Jose Luis Fernández, ha criticat la vaga convocada per aquest diumenge a Sabadell, pel comité de vaga feminista 8M: "Algú s'hauria de preguntar perquè els sindicats majoritaris no ens hi hem sumat" i ha afegit, quan "ho fem a tot arreu i a les lluites i manifestacions". 

Fernández ha dit que "fa temps que passa" i ho ha expressat com a reacció, tal com ha precisat, perquè durant la celebració del ple del mes de març, dut a terme aquest dimarts, "es va posar en dubte la sensibilitat de gènere d'un sindicat amb més de 130 d'història". Una afirmació que ha anat dirigida, com ha indicat, a la Crida per Sabadell.

El sindicalista ha remarcat que "secundem la vaga, però no la convoquem" i ha justificat aquesta negativa, perquè "l'afectació i repercussió d'un dia és mínim", sobretot en diumenge. A més, "penalitza" les dones que treballen en cap de setmana. Ha criticat que és una convocatòria "d'un grup reduït" i "no sembla que hi hagi la voluntat de tothom i que se senti còmode, especialment en una reivindicació tan transversal com aquesta".

Ha comentat que "hem canviat l'enfocament" i, al seu parer, "cal intentar que la reivindicació del 8-M s'estengui més en el temps. No només d'un dia, ha de ser tot l'any". UGT ha convocat una gimcana per aquest dissabte a Terrassa i diumenge se sumarà a la manifestació de la ciutat egarenca.