El 8-M arriba dividit a Sabadell: crida a la vaga i reivindicació de la dona i la sexualitat

El comité de vaga 8M de Sabadell es desmarca de la proposta municipal

Imatges d'arxiu d'alguns cartells de la mobilització feminista
Imatges d'arxiu d'alguns cartells de la mobilització feminista | Albert Hernàndez
NacióSabadell
05 de març del 2020
Actualitzat el 07 de març a les 22:40h
Aquest diumenge és 8 de març, Dia Internacional de la Dona, que a Sabadell serà el final d'unes activitats que des de fa dies s'està desenvolupant a la ciutat, organitzades per l'Ajuntament de Sabadell i la Taula de Gènere, Feminisme i LGTBI. D'altra banda, el comitè de vaga 8M de Sabadell ha replicat l'agenda municipal amb una manifestació, a partir de les 12 hores, a la plaça de la Creu Alta i "convidant" a la vaga. 

Des de finals de febrer s'estan duent a terme activitats d'un programa farcit amb prop d'un quarantena de cites de tot tipus, i que s'allargarà fins el 27 de març. L’objectiu és revertir el paper que les dones han tingut fins ara pel que fa a l’estandardització de la sexualitat, amb discriminació i càstig social.

L’acte central d'aquest festivitat serà aquest diumenge, a partir de les 13 hores, a la plaça del Doctor Robert, on membres de la taula de Gènere, Feminismes i LGTBI llegiran el manifest i després l’artista sabadellenca Santa Salut oferirà un concert. Un altre dels esdeveniments destacats de l'agenda serà la xerrada de Lola Vendetta, l’alter ego de la dibuixant, il·lustradora i comunicadora Raquel Riba Rossy, que parlarà sobre l’educació diferenciada per gèneres. L’acte tindrà lloc el 19 de març, a les 19 hores, al Casal Pere Quart.
 

La manifestació feminist de l'any passat a Sabadell Foto: Albert Hernàndez


L’acte “convida” a treballar quan hi ha vaga
 
El comitè de vaga 8M de Sabadell ha carregat contra els actes dissenyats des del consistori per aquest 8 de març. Han criticat que hi hagi una vaga convocada i s’estigui “convidant” a treballar a personal municipal que “obstaculitza” el seu dret a l’aturada. Han fet una reivindicació que “és diumenge, i què? És dia de vaga general. No treballem i no consumim”.
 
També ha apuntat directament contra la segona tinent d’alcaldessa, responsable de Feminisme i LGTBI, Marta Morell, a qui li han recordat que el 8-M és la “commemoració” d’un incendi en una fàbrica tèxtil on es van assassinar les treballadores que s’havien organitzat per denunciar unes condiciones laborals i de vida dignes.

La seva proposta passa per a les 12 hores a la plaça de la Creu Alta. La seves proclames van en la línia per acabar amb "la cosificació de les dones, el dret a l’avortament per a totes, el reconeixement de les diferents identitats de gènere i un sistema públic coeducactiu que garanteixi una educació sexoafectiva de qualitat", així com exigir el final "dels feminicidis, la bretxa salarial, la discriminació que pateixen les dones migrades; i també la fi de l'assetjament", entre d'altres reivindicacions.