Revés del ple de Sabadell a la «moció lila» de la Crida

Els partits del govern municipal, Junts per Sabadell i Cs demanen consensos per aconseguir la igualtat

Un moment del plenari, celebrat aquest dimarts
Un moment del plenari, celebrat aquest dimarts | Albert Hernàndez
03 de març del 2020
Actualitzat a les 22:28h
La portaveu de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró, ha acabat la intervenció de la seva moció agraint el suport i dient, torn per a les "mocions liles". I és que tant la Crida per Sabadell, primer, i ERC, després, han tancat la part deliberativa del ple del mes de març, celebrat aquest dimarts, amb dues propostes sobre feminisme i relacionades amb el 8-M. 

Els cupaires han demanat el suport per a la vaga feminista d'aquest diumenge, 8 de març. La portaveu de la formació, Nani Valero, ha fet una defensa del feminisme i "de fets" i no tantes paraules per impulsar polítiques que vagin en aquesta línia. 

La segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, ha carregat contra els cupaires, recordant-los que en l'anterior mandat ja ho van portar a ple i "dins el seu propi govern no van tenir el suport", remarcant que amb iniciatives així es fomenta "la divisió". "No volem posar el feminisme a favor d'un partit polític", ha reblat i ha dit que ja hi ha un manifest que "demostra el compromís real amb la igualtat".  

El regidor de JxS, Quim Carné, també ha apel·lat aquest text, signat en Junta de Portaveus, perquè "recull l'esperit" i ha criticat el "partidisme" d'ambdues mocions. La regidora de Cs, Laura Casado, ha afegit un element a les queixes exposades: "quina relació té la municipalització amb el feminisme". Valero ha recriminat que "hi ha paràgrafs literals" en el manifest que ha mencionat Morell. Al final, no ha prosperat: vots en contra de l'equip municipal -PSC i Podem-, JxS i Cs i els favorables d'ERC i la Crida.   

Llum verda als republicans

Acte seguit, la regidora republicana Èlia Soriano ha presentat la iniciativa per garantir la igualtat a Sabadell i que es faci foment en els contractes que signi l'administració. La moció, aquesta sí, ha aconseguit llum verda: abstenció de tots els grups, excepte ERC i la Crida hagin votat a favor.