Morell: «Les darreres denúncies per discriminació a la discoteca Waka han quedat arxivades per falta de proves»

El ple aprova una moció d'ERC i la Crida per "oci lliure i sense discriminacions"

La discoteca Waka Sabadell, en terrenys de Sant Quirze.
La discoteca Waka Sabadell, en terrenys de Sant Quirze. | Norma Vidal
03 de març del 2020
Actualitzat el 04 de març a les 20:22h
La segona tinent d'alcaldessa de Sabadell, Marta Morell, ha assegurat aquest dimarts, durant el debat d'una moció sobre "l'oci nocturn sense discriminació" en el ple ordinari de març, que "les darreres denúncies per discriminació a la discoteca Waka han quedat arxivades per falta de proves". 

Així s'ha manifestat Morell, destacant que la presentació de propostes d'aquest tipus "no ajuden" aquests col·lectius. Tot i així, ha remarcat que des del consistori hi ha el compromís per "lluitar contra els delictes d'odi", posant l'accent en "l'eficiència de les denúncies i el treball en xarxa". 

Ha carregat contra cupaires i republicans perquè es tracta d'una moció "política". També crític s'ha mostrat el portaveu de Cs, Adrián Hernández, que ha instat els impulsors del text -ERC i la Crida- que "preguntin" a l'Ajuntament de Sant Quirze "on governen", ha apuntat, que els plantegi el tancament del local. Ha defensat l'empresa és la primera interessada i no "vol sortir a la premsa per temes que danyen la seva imatge". 

La moció, que finalment ha estat aprovada amb els vots de tots els partits -PSC, Podem, ERC i la Crida- i l'abstenció de Cs, contempla posar en coneixement al Servei de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona "les diverses denúncies de casos de racisme i discriminació en el control d’accessos", així com instar la Generalitat a "fer les inspeccions oportunes" i les "pertinents sancions" i donar suport a les persones afectades, entre d'altres.