La Crida amenaça de presentar un contenciós pel conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i CASSA

L'alcaldessa de Sabadell remarca que discuteixen d'un "aspecte tècnic"

03 de març del 2020
Actualitzat a les 22:26h
Una canonada de connexió
Una canonada de connexió | ACN
La Crida per Sabadell ha amenaçat que presentarà un contenciós administratiu pel conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Sabadell i la Companyia d’Aigües de Sabadell (CASSA), que aquest dimarts ha aprovat la desestimació del recurs de reposició presentat pel partit contra aquest contracte. 

El regidor de la Crida, Maties Serracant, ha explicat que ho fan per "un aspecte de procediment" davant "del projecte presentat i l’actuació descrita al Pla Director", per part de la companyia, recalcant aquesta "manca" en tot el procés. 

Serracant ha rebut la resposta de l'alcaldessa, Marta Farrés: "Ni jo ni la regidora en sabem de canonades, fins aquí encara no arribo" i ha afegit, "qui ho decideix és un equip tècnic, no ho fa la part privada", per tant, ha rematat, "els qüestiona". La portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha advertit al públic: "No me n'he pogut estar" i ha recordat que en l'anterior mandat, quan els cupaires van formar part del govern municipal, "van pagar sis vegades més per l'Artèxtil"

El regidor de la Crida ha replicat, "no m'han entès, potser no m'he explicat bé o no m'han escoltat" i ha dit, "no posem en entredit l'interès de l'actuació" sinó, ha reiterat, "una manca de procediment" i que això vol dir "garanties". "No volem obstaculitzar i volem que es faci la feina ben feta", ha acabat. 

Diàmetre de les canonades

La polèmica rau en una pujada del preu, segons han apuntat els cupaires, amb “el canvi de diàmetre del tub”, que passa de 500 a 600 mil·límetres i a un allargament del traçat de l’actuació a les instal·lacions de Can Llong. Però, com ha remarcat, “no consta cap justificació d’aquest canvi de diàmetre i tampoc en la memòria del projecte”.

el cost d’actuació era de 979.418,70 euros, quan en el Pla Director vigent estava fixat en 759.326,50 euros. Això suposa, com ha continuat la formació, “un increment del 29% del pressupost que en cap moment es menciona ni justifica”

Aigües de Sabadell ja va contestar la formació política garantint que "'l'actuació i la despesa estan degudament justificades". A més, suposa “un estalvi de 100.000 euros” respecte al pressupost previst de les dues intervencions al Pla Director, aprovat pel ple el 2017.