El centre de Sabadell guanyarà nou habitatges HPO i equipaments amb la reparcel·lació de la Fàbrica Cascón

Un 15% de la parcel·la, situada a tocar de la plaça Vallès, passa a ser municipal

La fàbrica, a tocar de la plaça Vallès
La fàbrica, a tocar de la plaça Vallès | Albert Hernàndez
NacióSabadell
03 de març del 2020
La reparcel·lació de l’antiga Fàbrica Cascón, situada als carrer de Colom cantonada amb el de la Unió, permetrà que dels 38 habitatges que es construeixin, nou siguin per a protecció oficial i, a més, guanyarà per a equipaments culturals. 

Aquesta actuació prové de la Modificació del Pla General, aprovada el 2018, i que es complementa amb l'amplada de vorera d'aquest tram, curiosament que es va donar el vistiplau fa uns dies. A més de la construcció de pisos la normativa també estableix la cessió de terrenys al consistori per ubicar-hi equipaments. 

En aquest sentit, la llei fixa que el 15% de la parcel·la ha de ser propietat municipal que es destinarà, d’una banda, al citat eixamplament del carrer Colom i, de l'altra, a la reserva d’un equipament sociocultural de 1.325,66 metres quadrats de superfície (dels 1.430 de sostre edificat).

La part de la fàbrica que es conserva com a equipament és un edifici industrial construït l’any 1944. Està en bon estat de conservació i es preveu crear un pas d’ús públic de set metres d’amplada en planta baixa per poder accedir a la zona d’equipaments, des del carrer de Colom.