Sabadell activa l'alerta pel fort vent

Els Bombers atenen nou casos a la ciutat dels 447 avisos que han rebut a tota Catalunya

Una de les conseqüències del vent al país
Una de les conseqüències del vent al país | Marta Casas
NacióSabadell
02 de març del 2020
Actualitzat a les 20:18h
L'Ajuntament de Sabadell ha elevat la precaució inicial i ha activat la fase d'alerta pel fort vent que està bufant aquest dilluns a tota Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya ha previst "cop forts" al llarg de tota la jornada i podrien superar, puntualment, els 80 km/h.

El regidor d'Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, ha explicat que el consistori està a l'expectativa de com evoluciona i que, en cas de ser necessari, es convocaria el comitè d'emergències i s'aplicarien mesures com s'ha fet en els últims episodis, senyalitzar boscos, les passeres del riu Ripoll, així com també l'activació de l'Operació Fred. 

Els Bombers de la Generalitat han atès, fins a les 15 hores, nou avisos, entre aquests una planxa metàl·lica d'una nau industrial per perill de sortir volant a la Rambla Ibèria i unes branques al carrer Galceran de Pinós. 

Afectació a Catalunya

En total a Catalunya, els Bombers han tingut 447 avisos pel vent fins a les 15 hores. Si bé a primera hora els serveis es concentraven a les demarcacions de Lleida i Girona, el vent ha començat a crear alguns problemes a la regió metropolitana nord, que acumula 152 avisos, i a la sud, on n'han atès 138. Des de la regió de Lleida s'han fet 66 avisos, i des de la de Girona 43.

De fet, una dona ha resultat ferida de poca gravetat en caure-li una teula pel vent a Palamós. Els Bombers han rebut l'avís a les 9.22 hores. El SEM l'ha evacuat a l'hospital de Palamós. La zona ha quedat acordonada i tècnics municipals revisen l'edifici.

La majoria d'avisos dels Bombers són per retirar o assegurar elements caiguts o a punt de caure, com ara teulades, coberts, tendals, arbres i cables. A Cervera (Segarra) i a Canet d'Adri (Gironès) ha volat la coberta del pavelló esportiu. Protecció Civil demana precaució en els desplaçaments i activitats a l'aire lliure, i ha situat en estat d'alerta el pla Ventcat.

Aquest dilluns al matí s'han mesurat ratxes de vent de més de 80 km/h a diversos sectors del país, fins i tot en zones on és poc habitual. S'han superat els 150 quilòmetres als cims del Montseny, amb 160,6 al Puig Sesolles (1.668 metres).

S'espera una afectació més intensa al Segrià, Baix Camp, Tarragonès, Anoia i Bages. Les ratxes poden superar els 100 quilòmetres per hora.