San Sebastián de los Ballesteros destaca la importància del poble andalús en el Dia d'Andalusia

L'entitat commemora aquesta festivitat el cap de setmana

La xerrada duta a terme a la seu de l'entitat
La xerrada duta a terme a la seu de l'entitat | Juan Masdeu
NacióSabadell
02 de març del 2020
Actualitzat a les 16:11h
El passat 28 de febrer era el Dia d'Andalusia, una festivitat per celebrar l'aniversari del referèndum d'aquesta comunitat autònoma. L'Agrupació Andaluza San Sebastián de los Ballesteros, com marca la tradició, va organitzar actes el passat cap de setmana per aquest aniversari. Va posar de manifest la importància d'aquest poble arreu del territori. 

La commemoració va consistir amb una xerrada, el passat dissabte, a càrrec del professor universitari, autor de diversos llibres i especialista en lideratge i comunicació política, Xavier Martín. 

La cita, però, la va presentar el president de l'organització, Joaquín Lesmes, que va recordar que el 28 de febrer de 1980 va ser “quan en referèndum el poble andalús va aprovar dotar-se d'autonomia política”. Lesmes va afegir que “la gent d'Andalusia és alegre, oberta, tolerant i universal, però no pas millor ni pitjor que qualsevol altre poble”. Lesmes es va lamentar “de la visió còmica que es té a vegades de la gent d'Andalusia, enrient-se, quan la cultura i la gastronomia andaluses han fet aportacions de reconeixement mundial”.

L'Agrupació, al dia següent, aquest diumenge, va participar en els actes organitzat per la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC).