Entra en vigor la T-Familiar: vuit viatges multipersonals entre Sabadell i Barcelona per 19 euros

El bitllet és una de les novetats del nou sistema tarifari de l'ATM pel 2020

Estació de FGC de plaça Catalunya.
Estació de FGC de plaça Catalunya. | Adrià Costa
LaTorre
02 de març del 2020
Una de les novetats tarifàries que l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va plantejar per aquest 2020 va entrar en vigor aquest diumenge 2 de març. Es tracta de la T-Familiar, un bitllet multipersonal de vuit viatges que pretén ser un reclam per les famílies de fora de l'Àrea Metropolitana que viatgin esporàdicament a Barcelona.

En el cas del trajecte Sabadell-Barcelona, estipulat en dues zones, el bitllet té un preu de 19 euros, cosa que cada viatge surt per un preu aproximat de 2,37 euros. Es tracta d'un bitllet més car, en proporció, que d'altres, i és que en el cas de la T-Casual (antigament coneguda com a T-10), el viatge entre les dues ciutats surt per 2,24 euros. Tot i així, aquesta última és d'ús personal. 

La T-Familiar va donar resposta a les queixes de diversos col·lectius per l'augment de preu d'unes tarifes que volien fidelitzar l'usuari fent personal i intransferible la T-Casual i baixant els preus de la T-Jove i la T-Usual (antiga T-Mes). El nou bitllet podrà ser utilitzat per fins a quatre persones a l'hora (amb avantatges de família nombrosa per a unitats de més de dos fills) i vàlida per un mes.