La intervenció d'urgència el pis on es va esfondrar un sostre a Merinals acabarà aquest dilluns

Les quatre famílies inicialment desallotjades ja han passat el cap de setmana a casa seva

Dos policies custodiant l'accés al bloc afectat
Dos policies custodiant l'accés al bloc afectat | Juanma Peláez
02 de març del 2020
Actualitzat a les 11:58h
L'ensurt viscut al bloc 55 del barri de Merinals, on el passat dimecres es va esfondrar el sostre d'un bany i que va obligar a desallotjar quatre famílies, sembla que haurà quedat en això. El regidor d'Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, ha afirmat aquest dilluns que la intervenció d'urgència, feta per part de l'Ajuntament, acabarà avui mateix.

Tal com ha detallat, consistirà "en instal·lar una planxa per tapar el forat", encara que serà el torn de les assegurances per fer la "reparació definitiva". La intervenció d'urgència municipal va permetre que el segon dia tornessin al seu domicili dues de les quatre famílies i divendres ho van fer les altres dues. Cortés ha afirmat que no han tingut coneixement de cap incidència, després que aquests veïns hagin pogut passar tot el cap de setmana a casa. 

El titular d'Habitatge ha qualificat de "positiu" i de "bona notícia" l'acord el qual van arribar l'alcaldessa, Marta Farrés, i el secretari general d’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, per tal que a l'estiu hi hagi un resultat de l'estudi encarregat al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) sobre "l'estat real" de 170 habitatges del barri -entre els quals hi ha aquest bloc 55-. 

En relació a les plantes de marihuana que van trobar al pis superior, on va caure part del sostre, Cortés ha assenyalat que és propietat d'una entitat bancària i que, segons els han explicat els veïns, no s'ha identificat ningú en concret, perquè entraven i sortien diverses persones de l'immoble.