Retiren l'estelada del parc de Bombers de Sabadell

El grup municipal de Ciutadans va denunciar l'existència de la bandera davant la Junta Electoral de Zona després de la obliació dictada per reitirar totes les estelades en edificis públics | El parc ja la va retirar durant la campanya de les eleccions municipals i la va restituir poc després

per Redacció , 19 de setembre de 2015 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

La bandera estelada que  oneja de nou al Parc de Bombers de Sabadell. Foto: Albert Segura


El parc de Bombers de Sabadell s'ha vist obligat a retirar la bandera estelada que tenia instal·lada en l'antena de telecomunicacions de l'edifici. El grup municipal de Ciutadans va presentar una denúncia davant la Junta Electoral, després que la Junta Electoral Central va dictar el 13 de maig la prohibició d'exhibir banderes estelades en cap edifici públic.


La bandera estava situada en l'antena fins les eleccions municipals, quan es va ordenar la seva retirada davant d'una prohibició calcada. Poques setmanes després del 24 de maig es va tornar a reubicar, i fins aquest divendres estava ubicada a la part alta de l'antena.

José Luis Fernández, regidor de C's a Sabadell, assenyala que la ràpida retirada de l'estelada "és fruit de la pressió i la fermesa que està mantenint Ciutadans per fer complir la llei i per garantir que no tenen lloc violacions de la neutralitat de les dependències públiques amb la col·locació de símbols clarament partidistes". 

 

L'estelada, un símbol de llibertat: veure 400 notícies de Nació Digital amb l'estelada com a protagonista  

L'estelada, un símbol de llibertat: veure 60 galeries de fotos de Nació Digital amb l'estelada com a protagonista
 

 

Participació