Una dona de Sant Cugat, quart cas confirmat de coronavirus a Catalunya

Segons informa Salut, està ingressada a l'Hospital Clínic en estat "lleu"

La dona de 58 anys és de Sant Cugat del Vallès
La dona de 58 anys és de Sant Cugat del Vallès | Georgina Albedriu
NacióDigital
28 de febrer del 2020
Actualitzat a les 22:53h
Confirmat el quart cas de coronavirus a Catalunya. Segons ha informat el Departament de Salut, es tracta d'una dona de 58 anys resident a Sant Cugat del Vallès. Està ingressada a l'Hospital Clínic de Barcelona i es tracta d'un cas "lleu", segons ha pogut explicar Salut. La veïna de Sant Cugat s'hauria contagiat a través d'un viatge a Alemanya, amb una persona que havia donat positiu al virus. Els serveis mèdics alemanys es van posar en contacte amb el Servei Epidemiològic de Catalunya per avisar del cas i l'han acabat confirmant.

És la quarta, després que el passat dimarts es declarés el primer, també una dona, italiana, de 36 anys. Menys de 24 hores després va arribar el segon, un noi que va estar a la zona de Milà entre el 22 i el 25 de febrer. Aquest dijous el tercer cas, una noia de 22 anys, de Tenerife, que havia viatjat la setmana passada a la ciutat italiana. 

L'alcaldessa demana "tranquil·litat"

L'alcaldessa de la localitat, Mireia Ingla, a través de les xarxes socials, ha demanat "calma i tranquil·litat" a la vegada que ha informat sobre el positiu de la santcugatenca. Ha assegurat que està en contacte amb Salut per seguir l'evolució del cas de coronavirus i tindrà dades diàriament. 

Ingla ha explicat que en cas que persones del seu entorn donin positiu es traslladaran a un centre hospitalari. En cas contrari, quedaran confinades a casa seva durant uns dies per precaució. L’alcaldessa ha instat seguir els protocols establerts.

32 positius a tot l'Estat

El nombre de persones infectades pel coronavirus a l'Estat ha augmentat a 32, segons les dades del Ministeri de Sanitat actualitzades aquest divendres a les dotze del migdia. En aquesta xifra hi ha sumats els dos primers afectats per l'agent patogen, que ja han estat donats d'alta.

Des d'ahir al vespre, s'han detectat set nous casos -un a l'Aragó, un a Madrid i cinc a Andalusia- que eleven a 30 els casos actius de coronavirus. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat en roda de premsa que tots menys un dels afectats, que està a l'UCI però "estable", estan en "bones condicions".