El contracte d’Smatsa anirà a la Comissió Jurídica Assessora «per imperatiu legal»

La decisió es portarà al ple, com a molt tard, al juliol

Les instal·lacions de la concessionària
Les instal·lacions de la concessionària | Albert Hernàndez
28 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:52h
El contracte d’Smatsa anirà finalment a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat per saber si és nul “per imperatiu legal” si ho així ho decideixen els regidors del ple. Ho ha dit la portaveu de Junts per Sabadell, i presidenta de la comissió impulsada sobre la concessionària, Lourdes Ciuró, després que aquest divendres s’hagi reprès l’organisme, per la petició d’ERC i la Crida per Sabadell.
 
En aquesta cita s’ha acordat aquesta mesura, ja que el secretari municipal disposa de sis mesos per dur el contracte a l’òrgan de la Generalitat. Tot plegat, ha resumit Ciuró, ho ha “precipitat” la instància presentada per la Crida al consistori sabadellenc. Per tant, el calendari s’esclareix i com a molt tard fins al juliol s’ha de portar la decisió a ple. En aquest sentit, ha advertit que votar en contra “si no té una bona fonamentació, es pot caure en un delicte de prevaricació i això no ho volem”.
 
Ciuró ha explicat que “per tal de prendre la millor decisió” es farà una “actualització” de l’informe anterior del secretari, en què es determinava una possible nul·litat del contracte, i un altre de l’interventor per conèixer les conseqüències econòmiques i ja ha aventurat que podrien ser “descomunals”. Ella mateixa ha indicat que aquest fet “altera” el calendari de la comissió i “s’haurà de prorrogar”, ja que estava previst acabés al juny. Ciuró ha descartat la seva dissolució, perquè “hi ha la voluntat de conèixer”.   

Liquidacions 2015 i 2016
 
Un altre dels temes a l’ordre del dia ha estat les liquidacions del 2015 i 2016 i que la concessionària ha de pagar per odre judicial. Ha tornat a demanar un fraccionament del pagament, perquè posaria en perill la liquiditat de la companyia i s’està estudiant. En relació a les altres dues pendents, les del 2017 i 2018, encara “hi ha marge legal”.