Els treballadors de Continental convoquen una manifestació per la lentitud de les negociacions

L'empresa apunta cap a finals maig per tenir una solució

La primera manifestació, duta a terme al desembre
La primera manifestació, duta a terme al desembre | ubiTV.cat
28 de febrer del 2020
Els treballadors de Continental tornaran a sortir al carrer per mostrar, novament, el malestar amb la lentitud que estan avançant les negociacions entre la multinacional i la plantilla per a la reindustrialització de la planta. Serà aquest dissabte, a partir de les 11 hores, amb punt de partida a l'skate parc i desfilarà fins arribar a les portes de l'Ajuntament de Rubí. 

Des de CCOO s'ha assegurat que el personal estan seguint el procés "amb escepticisme davant la manca d’avenços destacats". La firma alemana, ha continuat el sindicat, "no ha aclarit les empreses que estan interessades", així com tampoc "el volum de plantilla que podrien assumir, cosa que reforça la situació d’incertesa actual". En aquest sentit, també ha qualificat "d'insuficients" els avenços assolits en matèria social.

És la segona mobilització de la plantilla, després que el passat 14 de desembre mig miler de persones reclamessin la continuïtat de l'activitat davant l'anunci, a finals de novembre, de la intenció de la direcció de la companyia alemanya de vendre's el centre de treball. Aquesta vegada la protesta té una altra motivació, ja que Continental va retirar l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) -afectava a 760 persones- i està negociant, des de principis de febrer, amb diversos compradors la venda de la planta. 

El desenllaç a finals de maig

Des de l'empresa s'ha fixat com a finals de maig la resolució del procés, tot i que pel fet d'estar "en curs" i "per confidencialitat" no han detallat informació dels possibles compradors, però ha garantit que es tracten "de potencials inversos i no de fons voltors". Així, ara per ara estan "en converses", ha insistit. 

D'altra banda, ha recordat que també hi ha contacte amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el d'Empresa, Indústria i Energia de la Generalitat per "buscar més oportunitats adreçades assegurar l'èxit d'aquest procés". I que el el calendari està fixat en el 31 de març, encara que es pot prorrogar.

Continental ha determinat que la voluntat és tancar amb "èxit" aquestes converses i assegurar "en la mesura del possible, el futur de tots els llocs de treball". Per això, ha instat els representants del treballadors a que "hi hagi voluntat i es facin els esforços necessaris" perquè ho permetin.