El resultat de l'estudi per determinar l'estat dels 170 habitatges de Merinals arribarà al juny

"Els millors especialistes en patologies d’estructura i construcció" començaran l'examen a finals de març

Els veïns desallotjats a les portes del immoble
Els veïns desallotjats a les portes del immoble | Juanma Peláez
27 de febrer del 2020
Actualitzat el 03 de juliol a les 14:29h
L'estudi independent que ha de determinar "l'estat real" dels 170 habitatges del barri de Merinals i que ha de dur a terme el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) estarà enllestit el juny. Així ho han acordat l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el secretari general d’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra.

Una reunió, celebrada aquest dijous al vespre, que ha estat motivada després que aquest dimecres a la tarda es produís l'esfondrament del sostre d'un bany en el bloc 55, que està afectat per aquesta revisió del COAC.

L'anàlisi començarà a finals del mes de març. Serra ha deixat clar que des del Col·legi s'ha escollit "els millors especialistes en patologies d'estructura i construcció". Farrés s'ha mostrat satisfeta per aquesta entesa, perquè "cal donar als veïns una resposta sobre la situació real dels seus habitatges". Ha garantit que mentre duri aquest examen "l'Ajuntment està i estarà al seu costat".
 

Els bombers informant els veïns Foto: Juanma Peláez


Dues de les quatre famílies tornen a casa

Aquest mateix dijous, el consistori ha informat que dues de les quatre famílies desallotjades han pogut tornar a casa aquest dijous a casa seva, ja que la inspecció feta, al llarg d'aquest dijous, per tècnics de l'Ajuntament, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i del COAC han donat el vistiplau.

Les altres dues, una ha estat allotjada pel consistori, mentre que l'altra ha trobat alternativa d'acollida.