habitatge

​La FAVS urgeix iniciar l’estudi del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya després del desallotjament a Merinals

També exigeix responsabilitats polítiques a de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya

per NacióSabadell , Sabadell, 27 de febrer de 2020 a les 10:03 |
Els bombers informant els veïns | Juanma Peláez
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) ha urgit que es posi en marxa l’estudi independent que ha de dur a terme el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), tal com es va signar el passat mes de gener en un acte a Merinals, després que aquest dimecres a la nit es decidís desallotjar una vintena de veïns del bloc 55 per l’esfondrament del sostre d’un bany en un pis.
 

L’entitat ha exigit responsabilitats polítiques a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya davant “la inacceptable passivitat durant dècades”, en referència a que 170 immobles van quedar fora de la reforma d’habitatges del barri -592- i que, com ha apuntat, “informes rigorosos duts a terme per tècnics qualificats” han deixat en “evidència” que aquests blocs pateixen patologies.
 

També ha demanat de forma “immediata” totes les ajudes per a les famílies afectades per aquesta mesura i a la vegada transmetre la “tranquil·litat” a la resta de veïns que poden seguir vivint.  

 

Participació